License NR.285/DRT SNATTI 3004
Portuguese – English – French – Spanish – Dutch

Qualified Tourist Guide. Portugal’s highest guiding qualification. The training is detailed and comprehensive.

20 thoughts on “Nanda Nóbrega

 1. PT – Obrigada pela visita à ilha da Madeira e pela sua apreciação.
  ENG – Thank you for visiting Madeira Island and for your review.
  NL – Bedankt voor uw bezoek aan Madeira en voor uw beoordeling.
  FR – Merci de votre séjour à Madère et de donner votre avis.
  SP – Muchas gracias por vuestra visita a la isla y por vuestras apreciaciones.

  1. Net terug van de blauwe vogel reis naar Madeira van 22 juli 2018 tem 29 juli 2018. Was een fantastische reis, hebben zoveel mooie plaatsen gezien. Nanda was de perfecte gids. We kregen heel veel nuttige informatie over het eiland en werden onder de deskundige begeleiding van Nanda steeds naar de mooiste uitzichtpunten en plaatsen van het eiland gebracht. Tevens ook mijn waardering voor de buschauffeur die ons daar veilig naar toe bracht. We bezochten prachtige tuinen waar Nanda ons alle uitleg over bloemen, planten en bomen gaf. Ook een mooie levada wandeling samen met Nanda stond op het programma. Kortom alles was top. Deze reis zal mij altijd bijblijven.
   Nanda spreekt vloeiend nederlands en kan heel boeiend vertellen en straalt rust en zorgzaamheid uit, onze groep was in goede handen. Dank je wel Nanda..

 2. Het sukses van onze prachtige Madeira vakantie was mede beïnvloed door de uitmuntende begeleiding van onze tourist guide Nanda. Vanaf de aankomst op Funchal airport tot het vertrek een week later werden we deskundig begeleid door Nanda en hebben we veel interessante details van Madeira leren kennen. Als groot liefhebber van “look-outs” vond ik Pico do Arieiro het absolute hoogtepunt van deze reis. Je klimt van zeeniveau door ontelbare bochten en via de wolken naar een uitkijkpunt dat bóven de wolken ligt; magisch.

  1. Beste Mr. Cleven,
   Hartelijk dank voor Uw beoordeling. Ik ben blij dat U genoten heeft van Uw vakantie. Doe de groeten aan Uw zus en hopelijk tot ziens!

 3. The succes of our beautiful Madeira holidays was greatly influenced by the excellent information from our tour guide Nanda. From the arrival at Funchal airport until the departure one week later we were professionally guided by Nanda and have learned many interesting details about Madeira. As a big lover of “look-outs” I found Pico de Arieiro the absolute “summit” of this holiday. One travels from sea level by way of numerous curves and through the clouds to the look-out above the clouds; pure magic [This is a translation of above dutch language reply].

 4. Afgelopen week (juni 2018) organiseerde de ‘Blauwe Vogel’ een geleide reis naar het Bloemeneiland Madeira. Mevr. Nanda Nobrega, van Portugese nationaliteit , die vloeiend Nederlands spreekt, kweet zich prima van haar taak als Gids.
  op een rustige , ‘ te behappen’ en soms humoristische manier kregen we een schat aan informatie over Madeira in al haar
  diversiteit : geschiedenis, religie , plaatselijke gewoonten , het belang van de Levada’s…passeerden de revue. Haar kennis
  van de plaatselijke flora is werkelijk indrukwekkend : elke bloem, plant en boom werd benoemd oa naar herkomst, de verwerking van vruchten in plaatselijke gerechten besproken…
  Verder werken haar zorgzaamheid en geduld naar de groep enorm gewaardeerd.
  In haar bedoeling ‘om ons haar liefde voor Madeira’ over te brengen is mevr. Nobrega met glans geslaagd !
  We dragen vanaf nu haar eiland in ons hart.
  met hartelijke dank voor de boeiende begeleiding
  christine verhasselt

  1. Lieve Mev Christine,
   Hartelijk dank voor uw sympathieke woorden en hopelijk tot kijk!

 5. De kennis van fauna en flora, van kunst en geschiedenis, leuke weetjes en belangrijke informatie. Nanda beheerst het allemaal. Een gids in hart en nieren. Een ambassadeur van het eiland Madeira. Het was een voorrecht om haar als gids te mogen hebben op onze rondreis op dit mooie eiland. Dankjewel Nanda.
  The knowledge of fauna and flora, of art and history, of funny facts and important information. Nanda knows it all. A guide in heart and soul. An ambassador of the island of Madeira. It was a privilege to have her as our guide on our tour on this beautiful island. Many thanks Nanda.

  1. Hartelijk dank, Meneer Patrick. Het was me een genoegen U te leren kennen.
   Doe de groeten aan Mev. Mia!

 6. Nanda was een fantastische gids tijdens onze excursiereis naar Madeira van 12 juni tot 19 juni 2018. Zij is een heel prettige persoon met veel kennis over madeira en de bloemen en planten en ze spreekt ook nog eens perfect Nederlands. Zij is ook heel zorgzaam voor de gasten vanaf de aankomst tot met het vertrek op de luchthaven. Zij blijft op de luchthaven totdat het inchecken voor de terugreis is geregeld. Geweldig om met haar een reis te maken.

  1. Het is misschien wat laat maar super bedankt voor de mooie woorden en ik hoop U spoedig weer terug te zien.

 7. Zojuist terug van een mooie excursiereis naar Madeira.
  Door de zeer grote kennis van onze gids Nanda zijn wij veel te weten gekomen over dit mooie eiland . We hebben haar ervaren als iemand die kennis van zaken heeft en dit op een leuke (met veel humor) heeft weten te brengen.
  Nogmaals dank, Nanda

  Vriendelijke groetjes,

  Rob & Anna Hermsen

  1. Beste Mev Anna en Mr Rob,
   Bedankt voor de aardige woorden en misschien tot binnenkort 🙂

 8. Begin juni hadden wij Nanda als gids voor onze tour op het eiland Madeira.Zij was de perfecte gids om dit eiland te verkennen. Zij bleef in alle omstandigheden rustig en efficiënt.
  Zij is werkelijk op de hoogte van alle fauna en flora.
  Toen onze bus een klapband kreeg zorgde zij ervoor dat wij binnen het kwartier verder konden met een nieuwe autobus.
  Bij het naar huis gaan bleek op de autobus dat 2 personen hun paspoort vergeten waren in het hotel. Ook dit regelde ze onmiddellijk zodat zij nog met ons mee konden vertrekken!
  Chapeau dit eiland is werkelijk een aanrader.
  Groetjes
  Roger en Linda

 9. Excellente gids! Wij waren begin mei op Madeira en de reis was top! Nanda is zeer gastvrij, gedienstig en kan op een heel aangename en leuke manier alle weetjes van Madeira vertellen. Haar kennis van Het Nederlands is bovendien uitstekend. Super! Dank je wel Nanda!

 10. Hallo Nanda,
  Je was een geweldige gids! Wat me het meest aan jou opviel was dat je steeds rustig bleef, je weest veel te vertellen en je was zeer bezorgd, zeker naar mijn voedselallergie. Je vroeg me regelmatig of alles goed ging, waarvoor dank! De reis was voor ons beiden zeer goed meegevallen, een aangename groep. We waren begin mei in Madeira. Zeker een aanrader voor andere groepen.

 11. Juist terug van een heerlijke week Madeira, met de Blauwe Vogel. (4/5 – 11/5/2019)
  Beste Nanda, dit was meer dan TOP !!! Dankzij jou blijft het mooie eiland voor altijd een speciaal plaatsje hebben in ons leven. Je was een TOPMADAM !!! Heel zorgzaam voor de ganse groep, altijd heel rustig, geen gehaast en toch altijd overal op tijd. Je kennis van de bloemen en planten, zowel in het Nederlands als in het Latijn : daar stonden we versteld van. Je hebt ons zoveel moois laten zien dat we er nog een hele tijd zullen over napraten. En je Nederlands was perfect. je uitleg nooit, nooit vervelend, want dat hebben we wel al zoveel keren meegemaakt. Bij jou was het altijd bijzonder interessant en leerrijk !!! Dank je wel voor deze mooie begeleiding, en je samenwerking met onze sympathieke buschauffeur Arthur, altijd behulpzaam voor iedereen, jong en oud, gaf ons een droomreis om nooit meer te vergeten.
  We wensen je het allerbeste en een dikke DANK JE WEL !!
  Paul en Rita Vermeiren-Van Damme

 12. Onze Madeirareis met de Blauwe Vogel, van 4 tot 11 mei 2019, was een regelrechte meevaller. We hebben optimaal genoten van dit prachtige eiland, deels door de prima organisatie en de heerlijke klimatologische omstandigheden, maar vooral door toedoen van onze fantastische gids, Nanda Nobrega, die gerust een “kei in haar vak” mag genoemd worden. Superlatieven en adjectieven schieten mij te kort om haar algemene kennis te bejubelen, zowel op toeristisch, cultureel, geografisch, historisch, economisch, sociaal, religieus, sportief, biologisch, sociologisch, folkloristisch en last but not least op warm menselijk vlak.! Ik kan zonder enige overdrijving zeggen dat zij als het ware als een “wandelende encyclopedie of “Winkler Prins” uit the good old days en vandaag eerder als een Mrs Google mag omschreven worden! En daar bovenop kwam zij ook bijzonder sympathiek en behulpzaam over! Bovendien was haar Nederlands taalgebruik onberispelijk en kon ik haar zelden op een taalfoutje betrappen, chapeau ! ! ! Proficiat Nanda, we zullen je blijvend herinneren en wensen je heel veel succes met je verdere carrière. Hopelijk mogen we ooit nog eens het genoegen smaken met jou het prachtige Madeira te verkennen. Good luck en nogmaals “een dikke merci” van je Belgische vrienden !
  Gilbert en Danny Debast-Van Cauwenberge

 13. Jammer van de terugvlucht met veel hindernissen hebben we genoten van een fantastische reis met de Blauwe Vogel van 20 tot 27 juli naar Madeira. Voor mij het mooiste eiland waar ik ben geweest, dankzij de super getalenteerde gids Nanda, die ons heel veel heeft bijgeleerd en ons de mooiste plekjes liet zien. Ik heb genoten van deze reis. En dank ook aan de chauffeur die ons overal veilig naar toe bracht en terug, wat niet zo evident is in dit mooie landschap.
  Groeten uit België west-Vlaanderen
  Claudine

 14. Zopas nogmaals door de foto’s gebladerd van onze reis naar Madeira met Blauwe Vogel van 22 tot 29-07-2018.
  Heel veel mooie herinneringen, mede dankzij Nanda.
  Zeker een aanrader.
  Ingrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s